top of page
homogeni%20vinil_edited.jpg

ELASTIČNI PODOVI

Homogeni vinil

Homogeni vinil podovi su čvrsta i veoma otporna rešenja za prostore velike prohodnosti, te se zbog svoje izdržljivosti i lakoće čišćenja naročito preporučuju za zdravstvene i obrazovne ustanove. Sastoje se od jedinstvenog sloja vinila i postavljaju se lepljenjem za donju podnu oblogu, a zavarivanje služi da obezbedi optimalnu higijenu i dugotrajnost. Naše akustik verzije sadrže poseban sloj pene koji smanjuje prenos zvuka i odlično upija udarce. 

HOMOGENI VINIL U ROLNAMA:

HOMOGENI VINIL U PLOCAMA:

iQ Surface
iQ One
iQ Natural Next Generation
iQ Megalit
iQ Granit
iQ Optima
iQ Natural Acoustic
iQ Granit Acoustic
iQ Optima Acoustic
Eclipse Premium
Primo Premium
Zenith SEE
Contract Plus
Standard Plus 2mm
Standard Plus 1.5mm
Vylon Plus
Primo Plus SEE
iQ Surface

Kolekcija homogenih vinil podova iQ Surface je inovativno rešenje koje pruža svakom dizajneru ili arhitekti mnoštvo mogućnosti. Kombinacije boja iz ove kolekcije navode vas na kombinacije nijansi ili svetlocrvenih naglašenih tonova, koje su idealne za dizajnere ugostiteljskih i prodajnih objekata jer ohrabruju kreiranje najboljeg korisničkog iskustva. iQ Surface poseduje najsavremenije Tarkett-ove inovacije osmišljene za najkreativnije primene. Uz Surface wall, kolekcija iQ Surface podiže viziju vaših projekata i na zid kako bi stvorila potpuni izgled prostora.

Sa samo 2 mm debiljine, ona pruže dugotrajne performanse Tarkett-ovog iQ homogenog vinila i može da izdrži decenije konstantne upotrebe bez narušavanja izgleda poda. 

KLJUČNE KARAKTERISTIKE

 • Vinil kolekcija za pod, zid i nameštaj

 • 5 jedinstvenih paleta boja

 • Unikatne Mix & Match elektrode za zavarivanje

 • Idealna za prodavnice, butike i ugostiteljske objekte

 • Dugotrajne performanse

IN_HP_iQ_Surface_21089163_21089080_21020
Tehnicki list
iQ One

iQ One je nova generacija izdržljivih homogenih podova koji imaju sertifikat Cradle to Cradle™ Gold. Njihova inovativna formula bez PVC-a pruža savršen balans između estetike, fleksibilnosti i funkcionalnosti. Kao deo iQ kolekcije, ovaj visokokvalitetan termoplastični pod (pod koji ne sadrži PVC) nudi izrazitu izdržljivost i visoku otpornost na habanje, fleke i oštećenja za sva područja velike prohodnosti. Nema potrebe za voskiranjem, jednostavno suvo poliranje je dovoljno da bi se povratio prvobitan izgled poda. Dostupan je u 38 različitih boja koje se mogu lepo ukombinovati sa jednobojnim elektrodama za varenje.

KLJUČNE KARAKTERISTIKE

 • Ne sadrži PVC niti plastifikatore

 • Najbolja cena na tržištu

 • Jednostavno suvo poliranje vraća prvobitan sjaj poda

 • Cradle to Cradle Gold™ sertifikat

IN_HP_IQ_ONE_21200116_21200598_21200555_
Tehnicki list
iQ Natural Next generation

Nova generacija iQ Natural je prva podna obloga u svetu koja je proizvedena na bazi bio-sirovina. Jedan deo tradicionalnog fosilnog ulja koje je do sada bilo bazna sirovina, zamenjuju obnovljive sirovine iz biomase - proizvedeno u skladu sa principima masovne ravnoteže i sertifikovano od treće strane. 

Kolekcija iQ Natural arhitektama, dizajnerima i vlasnicima objekata nudi podnu oblogu koja doprinosi smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte do 50%, ukoliko ovu kolekciju poredimo sa prosečnim homogenim vinil podnim oblogama. 

iQ Natural je jedna od najboljih elastičnih podnih obloga kada je u pitanju smanjenje emisije ugljen-dioksida i ostalih komponenti baziranih na ugljeniku. Prva homogena podna obloga čija se proizvodnja oslanja na vinil koji je delom dobijen iz bio-sirovina, a sve u skladu sa principima masovne ravnoteže.

KLJUČNE KARAKTERISTIKE

 • bio-plastifikatori

 • neutralna proizvodnja ugljenika

 • Re-start program, ukučujući recikliranje nakon upotrebe podne obloge

 • najniži troškovi životnog ciklusa proizvoda

 • jedinstveno obnavljanje površinskog tretmana suvim poliranjem

IN_HP_HO-Floor-iQNatural-21103159-211041
Tehnicki list